Geocache links & tools
Hier krijgen jullie een verzameling van de links die rechtstreeks met geocachen te maken hebben.
De pagina waar het allemaal om draait en waar we allemaal graag op zoek gaan naar nieuwe avonturen.
Via de PC kan je alle informatie gebruiken, je kan echter ook de App downloaden op je smartphone (zowel voor Android als IOs beschikbaar). Persoonlijk vinden we hem niet zo gebruiksvriendelijk en gebruiken liever C:Geo.
Op deze 'Wiki' vind je alle informatie over de community reviewers van Groundspeak die voor Vlaanderen verantwoordelijk zijn en kan je een schat aan informatie vinden voor het geval je zelf een of meerdere geocaches wil gaan verstoppen.
Nuttig is zeker de tab 'Landbeheerders', daar vind je namelijk een link naar de kaart van Agentschap Natuur en Bos (ANB), waar je kan zien voor welke gebieden in Vlaanderen je van wie toestemming moet hebben om een geocache te mogen leggen.
Het ANB beheert, zoals de naam zegt, de erkende natuurgebieden. Er is een verschil tussen gebieden eigendom van Natuur en Bos, gebieden eigendom van een openbaar bestuur en gebieden in privé-eigendom. Voor elk gebied is een ander soort toestmming nodig om de community reviewers gelukkig te maken. Om te weten te komen over welke gebieden het hier gaat, kan je op de subpagina 'in openbare bossen' terecht. Let op, de term 'bossen' moet je heel ruim opvatten.
Er is op de site van het ANB zelfs een subsite over de 'do's & don'ts' bij het geocachen in door hun beheerde gebieden.
Een super complete site waar je beschrijvingen van speciale caches, van leuke reeksjes, blogs over cachereeksen en zo verder kan terugvinden. Ook kan je er codetabellen, tips & tricks terugvinden.
Daar waar de bedoeling van onze site meer is onze eigen avonturen te beschrijven is het op Geocachen.be meer te doen over de algemene informatie over reeksjes en caches, maar ook over materiaal en over geocachen algemeen.
Een bezoek aan deze site is zeker de moeite waard.
Alle geocachingtools die een geocacher nodig heeft in één box! Van coördinaatnotatie veranderingen tot omrekenen naar compleet andere coördinatenstelsels en van afstandsberekeningen tot middelpunt- en snijpuntbepaling is hier te vinden. Alle resultaten worden op de kaart getoond voor directe controle, sla vervolgens het resultaat op als .gpx of stuur het direct naar de GPS. Met Geocaching Live ondersteuning is het ook mogelijk om coördinaten van geocaches en waypoints van Geocaching.com direct in de tools te importeren en je privé cachenotitie te updaten met het resultaat.
Maar er is meer, ook woordwaarde, caesarcijfer, vigenèrecijfer, morse code en nog veel meer!
Een super volledige en handige site met heel veel verschillende vercijferingen en codes.
Meer dan genoeg voor uren puzzel- en oplossingsplezier.
Als je een mysterie wil oplossen, kan je hier zeker eens komen kijken.
Een super handige en gebruiksvriendelijke geocaching App voor Android. Opgelet: niet beschikbaar voor IOs !!!!
Makkelijk in gebruik en tal van mogelijkheden. Uiteraard ook te downloaden via de Google Play Store.
Wij gebruiken deze vooral als we onze GPSsen niet meehebben omdat het niet de bedoeling is om te geocachen, maar we toch even snel willen kijken of er niets op te rapen valt.
Tot voor kort gebruikte 'Lady Ka' uitsluitend C:Geo, omdat ze nog geen eigen GPS had. Dit is ondertussen ook veranderd, dus wordt C:Geo nu veel minder gebruikt, maar toch nog wel geregeld hoor.
Ook kan je je hier laten registreren als bèta-tester en dan krijg je altijd veel vroeger dan de rest de updates. Het enige wat men dan van je vraagt is af en toe een update te beoordelen.
Waarom het warme water opnieuw uitvinden als het al lang bestaat. Op deze site kan je een hele handleiding vinden van C:GEO.
Kom je net terug van een event en heb je een hele waslijst aan TB- en GC-codes meegebracht, en heb je geen zin om ze allemaal één voor één te loggen, dan kan deze site je helpen om ze allemaal in één keer te loggen. Gewoon alle codes ingeven in het tekstveld en je logt ze allemaal in 1 keer.
Let wel, dit werkt alleen voor TB's en GC's, niet voor caches.
Project-GC is een website gericht op het aanbieden van dynamische statistieken voor alle geocachers wereldwijd. Naast statistieken zijn er verschillende kaartgereedschappen die nuttig kunnen zijn. Het doel is om de beste geocaching sites van derden beschikbaar te stellen.
Wat vooral handig is bij Project GC, dat is dat je als basic member bij 'Groundspeak' hier ook premiumcaches kan mee loggen. Stel, je bent als basic member met een premiumlid op stap en je logt in het veld ook premium caches, dan kan je die bij groundspeak zelf niet loggen, maar hier dus wel.
Deze site kan je gratis gebruiken, met beperkte mogelijkheden, maar als betalend lid heb je een waaier van extra tools en features.
Kijk hier eens naar de statistieken van KaPe-.
Een super handige tool om lijsten (inclusief kaarten) van caches te maken die je nadien kan uitprinten, opslaan en zelfs kan exporteren naar een GPX-file. De tool is dan nog eens super gebruiksvriendelijk.
Eigenlijk is het geen echt volwaardig programma, maar een 'GOOGLE CHROME Extensie' en werkt eigenlijk het beste met de Google Chrome browser. Eenmaal geïnstalleerd kan je het openen als je op het symbool met geocaches klikt naast je adresbalk. Let op, dit kan alleen als je een groundspeak pagina open hebt.
Cachetur.no is eveneens een route planning tool voor geocachers.
Eigenlijk kan je hier net hetzelfde mee als met GEOPRINTER (hierboven beschreven), maar dan online en met veel meer mogelijkheden.
In het begin is het even zoeken en wennen, maar eenmaal je er goed mee weg bent heb je heel veel mogelijkheden en kan je er veel sneller mee werken dan met GEOPRINTER. De pagina is eveneens in het Nederlands beschikbaar, hoewel de vertaling niet altijd even goed is.
Het gebruik is gratis, hoewel je natuurlijk altijd kan sponsoren.
Gratis GPS software voor Garmin, Magellan of Lowrance GPS-toestellen.
EasyGPS is een snelle en eenvoudige manier om waypoints, routes, en tracks van je PC op je GPS te zetten of juist ook omgekeerd.
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat je op EasyGPS geen kaarten ziet en enkel kan installeren als je voor de betalende versie gaat. Maar voor mij persoonlijk is dit niet nodig. Daar zijn andere programma's voor.
Als je een hele dag aan het geocachen geweest bent kan het aantal te loggen caches wel eens oplopen. Daarom is het handig om alle caches gelijktijdig te kunnen loggen. Met deze site kan je ze allemaal tegelijk loggen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb